Dream Company ApS
Pile Alle 9, st. 2000 FrederiksbergRing på +45 30 63 76 67send en mail på rj@dreamcompany.dk

Demokratiets puls

Dansk demokrati er i krise. Partierne er betalt af staten og store virksomheder, mens under 4% af befolkningen er medlem af et politisk parti. Vælgerforeningerne er dermed ved at forsvinde, og afstanden mellem politikere og befolkning er blevet for stor.

Når 68% af vælgerne i en måling fra juni 2015 ikke har tillid til politikerne, så er det på tide at diskutere, hvordan demokratiet kan demokratiseres, og hvordan den folkelige forankring kan genskabes. I Danmark kan vi skabe et moderniseret demokrati i verdensklasse. Følg med på denne side, hvor vi bringer oplæg til debat.

 

Stemmesedlens økonomi

Vi har spurgt en del mennesker, der faktisk interesserer sig for politik, om de er klar over, at de ved valget i juni automatisk donerede kr. 30,50 til det parti, de satte kryds ved. Penge, der jf. lov om partistøtte udløses hvert år i valgperioden. Langt de fleste blev overraskede over, at det forholdt sig sådan.

photo1De følte sig lidt snydt – en ting var krydset, en anden den økonomiske støtte. Det kunne de godt have skrevet på stemmesedlen, var reaktionen. Vi tør gætte på, at mindst halvdelen af vælgerne har det sådan.

Vi ved ikke, hvor langt tid der er til næste valg, men vi må forlange, at der på stemmesedlen næste gang står et par ord om den økonomiske støtte, og vi må forlange, at det bliver muligt at fravælge den.

 

Køber man en pakke havregryn står der på pakken et væld af oplysninger til forbrugerne om indholdet. Det er et lovkrav om åbenhed. Men når det handler om demokratiets kerne, stemmesedlen, er der ikke åbenhed.

Kan vi føle demokratiets puls? I hvert fald ikke lige her.

 

Du kan ligeledes følge os på www.revolutionenkommer.dk

Har I brug for et oplæg, inspiration eller et foredrag?

Kontakt os her

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!