Dream Company ApS
Pile Alle 9, st. 2000 FrederiksbergRing på +45 30 63 76 67send en mail på rj@dreamcompany.dk

Fremtidens puls

photo3Fremtiden eksisterer, og hvis vi ikke selv skaber den, så skaber den os. Hvis vi ikke byder fremtidens udfordringer velkommen får vi fremtiden som en fjende. Den er en formidabel modstander.

Fremtidens puls handler om de muligheder, den byder os. I korte artikler beskriver Rolf Jensen den fremtid der venter os lige om hjørnet. Fokus er på det danske samfund, men perspektivet er globalt. Følg med og bliv inspireret til at tænke i fremtid – læs den nyeste artikel nedenfor:

 

Disruptive industries – splittelsesøkonomien 1

Den vestlige verdens mest anerkendte business guru hedder for tiden Clayton M. Christensen og er professor på Harvard University i USA. Hans berømmelse startede med en artikel i tidsskriftet Harvard Business Review, januar-februar 1995. Hans teori er at den globaliserede økonomi i stigende grad domineres af ”disruptive technologies”. Teknologier, der i forening med nye forretningsmodeller, splitter, ødelægger, erstatter – ikke blot konkurrenter – men hele brancher. Det danske ord for fænomenet kan vi kalde ”splittelsesøkonomien”. 15 år efter artiklen står det klart at sådan tegner både nutiden, men især fremtiden sig. Han fik ret.

Det er et emne Dream Company tager op i en række korte artikler. Denne er den første. Udgangspunktet er at vi i dag lever i et funktionærsamfund, hvor det store flertal søger tryghed i jobbet – understøttet af velfærdssamfundet. Nogen skal tilbyde os arbejde og disse ”nogen” er de private virksomheder eller den offentlige sektor. De sørger for trygheden. Så er der ganske vist nogle få procent selvstændige erhvervsdrivende, men vi er i bund og grund et funktionærsamfund. Det kan og vil det ikke vare ved. Derfor nytter det ikke at vride hænder og beklage udviklingen. På den måde bliver fremtiden en fjende og det er altså en formidabel modstander. I stedet skal vi hilse den velkommen og spørge: hvordan udnytter vi dens mange muligheder? Hvordan kan vi skabe fremtiden og derved undgå at blive dem, den nye økonomi splitter ad?

Et af de mest illustrative eksempler på den globale splittelsesøkonomi er fra år 2000. To amerikanere, Jimmy Wales og Larry Sanger, satte sig som mål at skabe et gratis, globalt, netbaseret leksikon. 15 år senere er visionen en realitet. Wikipedia udkommer på 291 sprog, indeholder næsten 35 millioner artikler. Der er 450 millioner besøgende – månedligt. Hovedkvarteret er selvfølgelig i Silicon Valley, men skribenterne er millioner af kloge mennesker, der gratis deler ud af deres viden. En enkel forretningsmodel sammen med ny teknologi lukkede den gamle, hæderkronede branche, der i over 100 år havde udgivet leksika og encyklopædier skrevet af eksperter.

Har I brug for et oplæg, inspiration eller et foredrag?

Kontakt os her

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!